Cursuri Frigotehnisti

Cursuri frigotehnisti ,are ca fir de curs  Manualul Frigotehnistului editia 2023 ,Fata de varianta 2020 a fost completata cu : relee SSR ,relee reed ,Programatoare ,introducere in tehnologia inverter ,coduri de eroare .Diploma este recunoscuta in 75 de tari .

Nu este o batjocura de curs online ,de 30 de ore unde chipurile tu inveti tot =>(TEAPA SE DA NU SE IA )

AM DESCHIS REZERVARILE PENTRU SESIUNEA DIN IULIE 2024  :GRUPA 24 FRIG .Deschidere  IULIE-2024.Cei inscrisi vor fi anuntati in timp util .

PENTRU SESIUNEA IANUARIE 2024 NU MAI SUNT LOCURI DISPONIBILE .

DIPLOMA ADEVARATA ,NU AMARACIUNEA CU COMPETENTE CARE NU FACE DOI BANI ,TE IAU MARTANII DE FRAIER PE BANII TAI. AJUNGI DE BASCALIA FIRMEI .

Cursuri Frigotehnisti ,bine de retinut :Frigotehnia inseamna 4% meserie (dat gauri ,argintat ,carat scule pus scara/schela  etc ) in rest reprezinta 96% Stiinta.

Curs Frigotehnist РCOD N.C.: 7233.2.1. Ai 10 competente amarate ,VS 62 Cap ,610  pag in Manualul Frigotehnistului 2021.Click aici   
NU PREDAU ONLINE PRIN APLICATIA ZOOM .DEOARECE EU CA INGINER, SUNT CONSTIENT CA FAC UN LUCRU RAU ,NU NE BATEM JOC DE BANII DVS ,VA RUGAM NU INSISTATI .
CURS ONLINE=ZOOM =>NU TU SA  PLATESTI SALA,NU CHIRIE,NU CONSUMABILE ,NU CURENT ELECTRIC,NU FEMEIE DE SRVICI =>PROFIT MAX TI-AU TRAS-O MARTANII PE BANII TAI .

Manualul dupa care inveti a fost Nr 1 pe tehnic la:

Salonul International de Carte Bookfest 2023 click aici .

Targul de carti Gaudeamus 2022 .click aici.

BINE DE RETINUT: LA NIVELUL INGINERILOR CARE PREDAU FRIGUL ARTIFICIAL IN ROMANIA ,AM CEA MAI MARE PONDERE DE CURSANTI CARE SUSTIN EXAMENUL DE AUTORIZARE la A.G.F.R .SUNT¬† MANDRU CA AM REALIZAT 100% PROMOVABILITATE .EXAMENUL CONSTA IN PROBA TEORETICA SI PROBA PRACTICA .¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬†–EXAMEN SUSTINUT CU CADRELE DIDACTICE ,DE LA FAC DE INSTALATII PENTRU CONSTRUCTII .¬† ¬† ¬† -BINE DE RETINUT AI TOATE INFORMATIILE NECESARE IN MANUALUL FRIGOTEHNISTULUI 2023 ,PESTE 3 CAP CARE TE PREGATESC DE EXAMEN .
Asa arata o sala de curs adevarata .Unde se face carte pe bune .Click aici sa vezi cu ochii tai  

Pentru contact Tel 076.776.76.76  Pentru nelamuriri/acte etc adresa de maill cursuridecalificareacreditate@gmail.com

-Documente necesare click aici    
-Locuri disponibile click aici

PRET CURS ESTIMAT 2000 LEI .INCLUDE TAXA DE EXAMEN.,AVANS 800 lei .TREBUIE SA RETII ,NOI PLATIM SALA ,CHIRIE ,MATERIALE PTR PRACTICA =>NU ESTE O SCARBA DE CURS ONLINE .Platesti cu cardul ,dai din munca ta 1,5% la straini .Platesti numerar ,noi donam 2,5% din suma depusa de tine .Copiilor cu dizabilitati din Sercaia Brasov . 

SUNT SINGURUL INGINER DIN ROMANIA ,CARE AM REFUZAT VARIANTA ONLINE .EU NU IMI BAT JOC DE DVS  :DIN PACATE STITI SI DVS TOTUL S-A IEFTINIT IN ROMANIA ,SUNTEM NEVOITI SA RIDICAM PRETUL CURSULUI,DE LA 1850 lei LA  2000 LEI .TINE CONT NU ESTE UN CURS ONLINE PRIN APLICATIA ZOOM,UNDE NU INVETI MAI NIMIC ,BANI ARUNCATI PE FEREASTRA,PENTRU O HARTIE AMARATA .   

Avem o puternica latura Crestina (cursanti si profesor ) ,ajutam copii defavorizati

Ne implicam in comunitati 

Am dotat scoala cu calculatoare si hainute pentru copii necajiti

Cu grupele mele de frig si electric am asigurat rechizite si ghiozdane copiilor fara posibilitati 

Noi iubim Romania-copii au primit ghiozdane si rechizite

Conditii moderne scoala pe bune 

Gr 18 la sala de curs ,Conditii moderne ,scoala pe bune in pandemie  

-NU ORGANIZAM CURSURI ONLINE ,DEOARECE DACA NU INTERACTIONEZI CU PROFESORUL ,CURSUL NU FACE DOI BANI .NU NE BATEM JOC DE BANII DVS.CURSUL PREDAT ESTE FOARTE TEHNIC.VA RUGAM NU INSISTATI.   

Un curs de inalta calitate implica un Manual la nivel international =>Manualul Frigotehnistului ultima editie include si tehnologia inverter cu compresorul liniar  
-Nu este un curs jalnic de 30 de ore facut cu profa de la frizerite ,cam cat predau eu in 3 saptamani ,Te iau astia de fraier pe banii tai.
Gr 18 a facut la practica dupa curs 4 aere conditionate auto intr-o singura zi 
-Nu este un curs refuzat de soarta de weekend de 8 sapt x3 ore/sapt => 24 ore tot cursul .Chipurile tu inveti tot  .Daca tu crezi asa ceva roaga un adult sa-ti comenteze, folosind cuvinte simple ,sa pricepi si tu .
Gr 18 invata cea mai noua tehnologie =>Pump-Down 

Compara si tu ce inveti la alte firme cu cel mai elitist curs din Romania 

-Pentru a vedea numarul de locuri disponibile la grupa dorita click aici

– Puteti trimite copii ale actelor la adresa de maill cursuridecalificareacreditate@gmail.com

-Documentele necesare,click aici 

-Sala de curs moderna ,locuri de parcare,pentru detalii/locatie click aici

-Pentru informatii 076.776.76.76

-Prelucrarea datelor cu caracter personal POLITICA DE PRELUCRARE A DATELOR CU CARACTER PERSONAL Datele dvs sunt in siguranta la noi click aici
Puteti naviga pe site fara probleme
-POLITICA COOKIES  

 Manualul Frigotehnistului a cunoscut o evolutie ascendenta ,a fost permanent actualizat cu cele mai noi tehnici din domeniul frigului artificial .Manualul Frigotehnistului 2021 contine 608 PAG A4 full color 62 capitole.Manualul nu este inclus in pretul cursului .Manualul este optional se comanda de la Editura ,cursantul si Manualul.Manualul Frigotehnistului 2021 are ISBN SI este pe drepturi de autor , poate fi studiat la BCS si Bibl Metropolitana ,SUNT SI MINTI INFIERBANTATE CARE IL PUN IN PDF SA CASTIGE UN BAN ,II AVERTIZEZ ESTE PE DREPTURI DE AUTOR =>copyright protected VINZI CASA SA PLATESTI DREPTURILE DE AUTOR ,VEZI CATE MII DE ORE AM MUNCIT LA EL SI NU GLUMESC 

Curs frigotehnist ,cel mai avansat curs din Romania. Manualul Frigotehnistului Editia 2021 : 608 pag A4 color 62 cap .Ca nivel de complexitate ,peste tot ce se preda in Romania (profesionala,cursuri formare Profesionala ,Liceu ,Postliceala) ,In piata pe tehnica frigului artificial ,gasiti niste amarate de carti format A5 350 pag ,cat doua maculatoare , pret 20 de euro pffff ,te iau astia de fraier ,bani dati de pomana ,pe o carte amarata care zace in depozit de 10 ani . La nivel international, Manualul Frigotehnistului Editia 2021, dupa care inveti tu , este mult peste : „Modern refrigeration ” American si „Manuel Pratique de depannage frigorifique” Francez .

Curs frigotehnist
Manualul Frigotehnistului Editia 2020
cursuri frigotehnisti
Functionare schimbatoare de caldura
cursuri frigotehnisti .Manualul Frigotehnistului 2020
Masina frigorifica cu condensator vertical[headline][/headline]

Peste 75% din frigotehnistii pregatiti de noi au urmat si un curs de electrician ,deoarece ponderea defectiunilor la o masina frigorifica este de 65% electrica .Manualul Electricianului Latest Edition 2021 Romanesc ,a aplicat solutia finala manualului german l-a desfiintat .”Le-am pus la martani piciorul pe gat „UN FLEAC I-AM CIURUIT””

GR 17 FRIGOTEHNISTI ,A PRIMIT MANUALUL FRIGOTEHNISTULUI EDITIA 2020 .

Manualul Frigotehnistului Editia 2021 ,

Manualul Frigotehnistului 2021 contine 61 de capitole ,603 pag A4 full color.,conditii grafice deosebite. Din punct de vedere al complexitatii ,peste tot ce exista in Romania . Manualul Frigotehnistului 2021 ,fata de varianta din 2020 vine comp cu : 1)Relee SSR. 2)Programatoare 3)Introducere in Tehnologia inverter 4)Functionare compresoare liniare. 5)Coduri de eroare verificate .

DACA TU NU TE LUPTI PENTRU CEEA CE VREI, MERITI CEEA CE AI.
CU NOI VEI FI CEL MAI BUN .

Din punctul meu de vedere, este printre cele mai complexe  specializari de nivel 2 , deoarece imbina cunostiinte din domeniul electric , instalatii , frig , automatizari .

Punem un mare accent pe folosirea aparatelor de masurat marimi electrice

Recomand tuturor cursantilor mei sa abordeze 3 directii principale : Cursuri Frigotehnisti ,Electricieni si Automatizari 

Grupa 16 frig o altfel de scoala. Va arat de ce sunt capabili frigotehnistii pregatiti de mine .

Cursul de Tehnician Frigotehnist ,reprezinta un program pilot si se adreseaza numai fostilor mei cursanti. Pentru detalii click aici -Inca o veste buna pentru Frigotehnisti Noi ne preocupam sa fiti cei mai informati In cadrul cursului exista un capitol special Refrigeranti Ecologici Inflamabili R290 R600 R600a R32 .Vom face un parteneriat cu firme de profil ( din industria constructoare auto ) astefel incat cursantii nostri sa invete si R-1234yf refrigerant auto ecologic dar inflamabil. Am inceput demersurile sa stabilim un parteneriat cu producatori din domeniul auto click aici sa vedeti discutii pe forum.

cursuri frigotehnist indrumator

Cu stima

Lector ing. Olteanu Mircea

Stiati ca : Manualul Frigotehnistului a fost editat ultima data in anul 1962. Dupa 54 de ani apare Manualul Frigotehnistului ,autor profesor ing. Olteanu Mircea ,Manualul este chiar in fata dumneavoastra.
Stiati ca peste 900 de specialisti in domeniu,s-au format urmand un Curs de Frigotehnist , studiind acest Manual,sub indrumarea profesorului ing . Olteanu Mircea.

Urmand cursuri frigotehnisti primiti suport de curs tiparit .Suport de curs adevarat "Manualul Frigotehnistului"
Urmand cursuri frigotehnisti primiti suport de curs tiparit .Suport de curs adevarat „Manualul Frigotehnistului”

Suportul de Curs pentru Frigotehnisti Cod Cor:723321 , este structurat astfel (contine 500 pagini ) :

Cursuri frigotehnisti Capitol 1 – Notiuni de electrotehnica ( 53 pagini )

Trebuie inteles ca notiunile de Electrotehnica nu pot suplini un curs de electrician

 1.  Legile curentului continuu
 2.  Legile curentului alternativ
 3.  Functionare motoare curent continuu
 4.  Functionare motoare curent alternativ
 5.  Alimentare motoare trifazice la 220V monofazic cu ajutorul condensatoarelor
 6.  Transformatoare
 7.  Punti redresoare
 8.  Folosirea ap de masura

Capitol 2 -Cursuri frigotehnisti Notiuni introductive de frigotehnie ( 50 pagini )

 1.  Principii de baza , Legile termodinamicii , Definirea Presiunii , Aparate care masoara presiunea , Aparate cu tub Bourdon , Constructie manometru si rolul comp
 2.  Schema generala a unei inst frigorifice , Ciclul Carnot inversat , Transformari ale gazelor , Diagrama T-S
 3.  Producerea frigului artificial in instalatii cu compresie mecanica , Agenti frigorifici si proprietatile lor , Functionare agregat frigorific cu compresie mecanica
 4.  Rolul componentelor : Vaporizator , Compresor , Condensator , Filtru ,Ventil de laminare , Traseu frigorific , Caderi de presiune in ventilul de laminare si starea vaporilor saturati / lichid saturat , Exemplu pe tabelul unui freon Prsiunea de condensare / vaporizare functie de temperatura , Procesul de vaporizare a freonului , Identificarea componentelor unei masini frigorifice cu compresie mecanica si descrierea lor
 5.  Functionarea electrica a unui frigider , Se va analiza schema si se vor stabili modul in care lucreaza componentele actionate electric , Defectiuni electrice si remedierea lor , Se va urmari pe schema si se va remedia defectiunea cu ajutorul ap de masura din dotare
 6.  Defectiuni ale traseului frigorific si remedierea lor , Scule necesare pentu fiecare operatie , Descriere baterie de manometre si functionarea ei , Particularitati ale manometrelor frigorifice scalele pentru diferiti freoni legatura presiune/ temperatura
 7.  Inlocuire ansamblu compresor capsulat , Conexiuni compresoare , Piese speciale de adaptare compresor in circuitul frigorific.
 8.  Brazarea (argintarea ) , Rosturi recomandate la brazare , Imbinari Lokring , Montaj filtru , Verificarea vizuala a imbinarilor
 9.  Vacumarea instalatiilor , Comparatie intre diferite vacumari pe R,A, A+R , Pompe de vid
 10.  Incarcarea instalatiei cu agent frigorific , Verificarea etanseitatii instalatiei , Remedierea pierderilor de freon , Darea in primire a instalatiei reconditionate
 11. Unitati de masura in SI si anglo/saxon
 12. Schema agregat frigorific obisnuit  in diagrama T-S , Schema agregat frigorific la care ii aplic subracire pe condensator din sursa externa , Modificarea punctului de functionare in diagrama T-S
 13.  Masina frigorifica cu recuperarea caldurii , Se analizeaza si pe diagrama T-S
 14.  Tema Functionarea unui racitor de apa

Cursuri frigotehnisti Capitol 3 РAgenti frigorifici si incalzirea globala  90 pagini.

( In acest capitol este abordat celebrul curs de Training de FREONI ECOLOGICI )

descompunere CFC in stratul de ozon

 1.  Agentii frigorifici si incalzirea globala
 2.  Freonii definitie , Clasele de freoni , Amestecurile de freoni si prop lor
 3.  Mecanismul distrugerii stratului de ozon , Proprietati amestecuri de freon , Influenta apei in instalatiile frigorifice , Exemple de freoni si impactul cu mediul
 4. Freoni ecologici , Punctul critic
 5.  Masina frigorifica functionind cu freon cu o singura treapata de comprimare , Mod functionare si rolul componentelor , Diagrama T-S de functionare , Aplicatie , Diagrama freoni inclusiv cei ecologici
 6.  Comparatie intre diferite instalatii frigorifice cu compresie mecanica functionind cu diversi freoni inclusiv freonii ecologici
 7.  Masini frigorifice functionind cu freoni R12 , R134 , R290/R600 Mod de depanare
 8.  Inlocuire vaporizator cu vaporizator tip placa 400/430 in compartimentul interior al frigiderului fara distrugerea izolatiei
 9.  Inlocuirea Vaporizatorului din coongelator cu conducta si confectionarea lui din teava de Cu

Cursuri Frigotehnisti Capitol 4 – Aparate AC ( aer conditionat 76 pagini ) .

Aer conditionat

 1.  Principiu de functionare , schema bloc , tubul de marire de sectiune  TMS descriere , schema bloc aparat functionind in Pompa de caldura , rolul vanei cu 4 cai , ameliorarea schimbului de caldura .
 2.  Tevi nervurate si tevi lise , comparatie si punere in evidenta avantaje tevi nervurate
 3. Parti componente UI )unit interna): descriere , demontare in parti component , rolul lor in circuitul frigorific , rolul placii electronice , sonde montate in UI (unitatea interna) , baleiajul de aer , ventilatorul tangential si rolul lui
 4.  Modul de instalare UI (unitatea interna): alegerea locului pentru pozitionare , distante minime admisibile
 5.  Modul de fixare pe diferite suporturi : rigips , beton , caramida , lemn , BCA.
 6.  Folosirea sculelor pentru pozitionare : detector de metale , boloboc pentru pus la nivel , etc.
 7.  Moduri de iesire cu conductele din UI (unitatea interna)  , sunt descrise pe larg cele 4 directii pentru iesirea din UI
 8.  Gaurirea spre UE (unitatea externa) in peretele de beton : dimensiune gaura , inclinatie , explicatii pentru ce se fac inclinate , opturarea gaurii dupa montaj si materiale folosite.
 9.  Alegerea locului de montaj UE (unitatea externa) Рdistante minime obligatorii pentru UE
 10.  Impachetarea conductelor si a cablului de legatura : ordinea lor , matisarea , panta , conductoare pentru sonda de la UE daca este AC care functioneaza in pompa de caldura
 11.  Folosirea trusei pentru : bercuirea conductelor , calibrare , se va explica pe larg rolul trusei inclusiv distantele care trebuiesc folosite
 12.  Montarea UE unit externe pe console : se va explica alegerea distantelor , modul de fixare pe diferite suporturi beton , perete placat cu polistiren , greseli in pozitionarea UE (unit externe) , lungime maxima admisa de traseu.
 13.  Complectare cu freon cind se depasesc cei 5 m cit prevede producatorul .
 14.  Moduri de executie a traseului frigorific se vor indica si R ( raza) curbelor si numarul maxim de coturi .
 15.  Se va explica rolul pierderilor de sarcina liniare si locale .
 16.  Se va explica si rolul alegerii unor diametre mai mari cu o treapta.

– Functionarea valvelor .

 1.  Valva de lichid prevazuta cu ventil de service
 2.  Valva de lichid fara ventil de service
 3.  Valva de gaz prevazuta cu ventil de service
 4.  Proba de presiune a instalatiei: rolul azotului uscat , presiuni indicate standard ,vidarea instalatiei .
 5.  Se va face comparatie intre cele 3 tipuri de vidari : pe refulare , pe aspiratie , pe aspiratie si refulare.

-Legaturile electrice :

 1.  Se va explica modul de legare in reglete dupa culori sau dupa numerele marcate cu cifre
 2.  Se va explica alegerea altor cabluri de legatura intre unitati in cazul unor distante mai lungi cu majorarea sectiunii conductorului
 3.  Presiuni standard pentru diferite unitati functionind cu freoni diferiti : R22 , R407 , R410
 4.  Presiuni statice R22 , R407 , R410
 5.  Vidarea unei unitati compusa din 1 UE si 2 UI
 6.  Se evidentiaza vidarea pe valvele de service de la ambele cai cu bateria de manometre
 7.  Moduri de functionare ale AC:  Pompa de caldura , Uscare aer , Auto , etc.
 8.  Defectiuni si remedierea lor:
 9.  Defectiuni electrice si localizarea deranjamentului si remedierea lui
 10.  Defectiuni ale traseului frigorific si remedierea lor ,
 11.  Scapari de freon localizare si remediere ,
 12.  Inlocuire totala de agent la o unitate de AC ,
 13.  Complectare cu freon exceptie face gama de freoni R 400 ,
 14. ¬†Metoda de servisat UI care este folosita la coafor ( fiind plina de fixativ si alte chestii ‚Äď curatare) ,
 15.  Golirea unei instalatii prin manevre de robinete si recuperarea freonului in UE cind se placheaza blocul sau se muta unitatea

Cursuri Frigotehnisti Capitol 5 – Alegera aerului conditionat functie de incaperea care o deserveste si dimensiunile ei inclusiv pozitionarea incaperii (7 pagini).

 1.  Se va face o comparatie intre 2 unitati de AC 9000 BTU si 12 000 BTU  care deservesc aceeasi incapere functionind pe rind ,
 2.  Se va explica metoda de calcul  din care rezulta puterea frigorifica a aparatului
 3.  Cursantul va sti sa explice beneficiarului de ce trebuie ales un anumit aparat cu o anumita putere

Cursuri Frigotehnisti Capitol 6 РClimatizare auto ( 50  pagini ) .

 1.  Schema AC auto , se descrie rolul componentelor si functionarea instalatiei , defectiuni posibile , stabilirea diagnosticului , montare manometre , recuperare freon , identificare agent frigorific si gramaj , proba de presiune , vacumare , incarcare cu freon la cintar ,
 2.  Punerea in functiune cu urmarirea termometrelor puse pe recirculare in grila de la bord si citirea manometrelor pentru a verifica presiunea functie de turatia motorului .

Refrigerare auto .

 1. ¬†Schema unei izoterme functionind in ‚Äď23 C
 2.  Descriere Termo King
 3.  Rolul compresorului aditional care merge alimentat cu curent electric cit stationeaza masina
 4.  Descriere pricnipii de functionare
 5.  Compresor cu 2 chiuluase si 4 pistoane reglarea puterii prin blocarea supapei de aspiratie
 6.  Alte modele de refrigerare auto

Cursuri Frigotehnisti Capitol 7 – Instalatii de climatizare Multisplit ( 36 pagini ) .

 1.  Avantajele folosirii unitatilor multisplit
 2.  Modele de unitati interioare
 3.  Unitati interne montate in plafon fals , mod de functionare , guri de aspiratie guri de refulare , conducte folosite pe aspiratie , conducte folosite pe refulare .
 4.  Componenta unei UI (unitati interioare)
 5.  Executare curatare componente vaporizator /ventilator tangential etc
 6.  UE ( unitate externa ) legata la  4 UI cu 4 circuite frigorifice distincte
 7.  Rolul valvelor montate pe cele 4 circuite , rolul valvelor UE
 8.  Functionare UE cu 4 UI avind 4 circuite frigorifice distincte
 9.  Colectarea centralizata a condensului , metode de evacuare condens cind nu se poate centraliza
 10.  Unitati functionind cu 2 conducte , UI care  sunt legate direct la conductele de G/L (gaz/lichid)
 11.  Descriere Kituri de bransare si mod de montaj
 12.  Descriere distribuitori si rolul lor
 13.  Alte moduri de legatura a UE (unitate externa )cu 9 UI (unitati interne) , se va evidentia centralizarea condensului
 14.  Descrierea functionarii unei unitati formata din 1 UE si 12 UI
 15.  Rolul electrovalvelor montate pe conducta de lichid
 16.  Tema o UE cu 12 UI din care 4 sunt prevazute cu robineti de inchidere
 17. ¬†Tema cum se pot centraliza( la un singur compresor cu condensatorul montat afara in consola )¬† la un magazin vitrinele care merg in ‚Äď23 si dau caldura deoarece au compresoarele si condensatoarele in magazin pe sub ele .

Centrala de tratare a aerului folosind pe post de baterie de racire vaporizatorul unei masini frigorifice este ales ca exemplu un magazin – Mod de functionare , rol tubulatura , rol componente , rol perdele de aer .

Alte solutii constructive .

 1.  Se vor prezenta ca mod de functionare vaporizatoare de mare putere
 2.  Vaporizatoarele care  contin in interiorul carcasei  ventilul de laminare
 3.  Rolul tubulaturii
 4.  Cuplarea in paralel a compresoarelor : desciere , avantaje , ungerea compresoarelor , separatorul de ulei si rolul lui .
 5.  Exemple de canalizatii (tubulatura ) , se vor evidentia piese speciale confectionate din ALP ,
 6.  La cererea cursantilor si cu contributia lor ( Pancu Viorel) se descrie functionarea unui sistem cu 3 tevi 1 UE si 18 UI , o parte din unitati merg in frig , o parte din unitati merg in cald .
 7.  Componenta  UI ( unitati interne )
 8.  Componenta UE ( unitati externe )
 9.  Schema selector de sens

Cursuri Frigotehnisti Capitol 8 – Alte moduri de producere a frigului artificial ( 9 pagini capitol optional ) .

 1.  Descriere Instalatie frigorifica cu destinderea unui gaz intr-un cimp centrifugal
 2.  Efectul peltier producerea frigului cu ajutorul semiconductoarelor
 3.  Frigiderul cu absortie si gaz compensator

Cursuri Frigotehnisti Capitol 9 – Instalatii frigorifice de putere medie cu o singura treapta de compresie ( 11 pagini ) .

 1.  Functionind pe amoniac (cel mai ecologic agent frigorific si cel mai eficient)
 2.  Functionind cu freon
 3.  Se vor evidentia componente noi : separatorul de lichid , rezervorul de lichid , ventile de laminare de diferite tipuri
 4.  Rolul condensatoarelor racite cu apa si recuperarea caldurii data la condensare
 5.  Rolul supraracirii condensului (lichidul saturat iesit din condensator)
 6.  Instalatie frigorifica de medie putere functionind cu freon
 7.  Rolul SIV/SRL (supraincalzirea vaporilor/subracirea lichidului )
 8.  Diagrama T_S pentru a evidentia cresterea performantei masinii
 9.  Raporturi de compresie freon/amoniac
 10.  Regimul termic din regenerator

Cursuri Frigotehnisti Capitol 10 – Vaporizatoare/condensatoare ( 54 pagini ) .

 1.  Sunt descrise pe larg toate tipurile constructive incepind de la cele casnice pina la cele de mare putere
 2.  Tubulare
 3.  In placi imbinate cu tiranti
 4.  In placi imbinate prin brazare
 5.  Vaporizator coaxial
 6.  Condensator coaxial
 7.  Veti gasi descrise celebrele Condensatoare cu evaporare fortata cu turn de racire
 8.  Efectul Gina Bat

Cursuri Frigotehnisti Capitol 11 РCompresoare  ( 40 pagini ) .

cursuri frigotehnisti

 1.  Compresoare cu piston, realizarea  comprimarii , component.
 2.  Compresoare ermetice si semiermetice cu piston , alte elemente auxiliare ale compresoarelor cu piston
 3.  Compresoare cu surub sau elicoidale
 4.  Birotor cu 2 suruburi
 5.  Monorotor (cu un surub
 6.  Parti commune ale compresoareleor
 7.  Compresoare de volum rotative
 8.  Compresorul cu palete in rotor
 9.  Compresorul cu piston rotativ
 10.  Compresorul SCROLL
 11.  Compresoare centrifuge
 12.  Constructie compresoare centrifuge

Cursuri Frigotehnisti Capitol 12 Р Chilere ( 56 pagini ).

 1.  Chilere  mod functionare , tipuri de vaporizatoare , tipuri de condensatoare , numar de circuite , schema generala , descriere componente .
 2.  Descriere functionare compresor scrooll si parti componente , sistem de ungere , filtru recuperare ulei , efectul de coalescenta.
 3.  Schema unui chiler legat in instalatia hidraulica functionind cu agent de racire intermediar apa 6/12 C
 4.  Functionare vara/iarna , rol componente de legatura , vase de acumulare a apei racite , rolul pompei de circulatie , rolul elementelor de protectie , racorduri antivibrante , robineti cu sectionare sferica
 5.  Manometre pe joasa manometre pe inalta  (circuit freon )
 6.  Presostate ,supape de siguranta
 7.  Ventil aerisire automata a vaporizatorului pe partea de agent de racire secundar .
 8.  Manevre de robineti pentru trecerea la pozitia de iarna cind functioneaza grupul termic (cazanul )
 9.  Rolul antigelului pentru protectia instalatiei pe timpul iernii
 10.  Izolarea conductelor de apa racita pe Tur/retur cu armaflex de 19
 11.  Ventiloconvectoare Рmod functionare , tipuri constructive , aeroterme .
 12.  Paralela intre generarea frigului cu ventiloconvectoare si vaporizatoare
 13.  Trecerea chilerelor de la R22 la R407C Capitol scris la sugestia D-lui Dobrin Iulian cursant grupa 8 februarie
 14.  Se va face o trecere in revista a cursului de freoni ecologici si vor fi puse in evidenta calitatile R407 C VS  R22
 15.  Descriere metoda de decontaminare cu azot uscat si schimbare ulei mineral(R22) cu ulei sintetic R407 C
 16.  Gradele de contaminare admise de catre producator la uleiul compresorului si la agentul frigorific
 17.  Se va pune in evidenta cresterea de performanta de max 16 % pe R407 C
 18.  Definirea coeficientilor EER si COP

Cursuri Frigotehnisti Capitol 13 – Instalatii cu compresie mecanica in trepte ( 8 pagini )

Instalatie cu compresie in 2 trepte folosind ac agent frigorific : Amoniac si Freon

 1.  Rolul componentelor ,
 2.  Rolul racirii intermediare ,
 3.  Reprezentarea proceselor in diagrama T-S,
 4.  Descrierea masinii frigorifice cu racire intermediara si injectie cu freon ,

Masina frigorifica functionind in 2 trepte de presiune cu BRI (butelie de racire intermediara)

 1.  Functionare , rolul componentelor , repFunctionare , rolul rezentare in diagrama T-S , functionarea BRI (buteliei de racire intermediara)

Instalatii frigorifice in cascada folosind 2 freoni diferiti

 1.  Mod de functionare , descrierea componentelor , performante frigorifice

Schema instalatie in cascada folosind 4 agenti frigorifici diferiti pentru obtinerea T (temperature) = -198 C

 1.  Mod functionare , rol componente ,agenti frigorifici folositi .

Capitol 14 –¬† Completare curs 40 pagini.

Aceste Cursuri  de frigotehnisti se fac la sediu in sali partea teoretica si cea practica pe care mizam foarte mult pe teren la firma

Cursuri Frigotehnisti primiti Manualul Frigotehnistului

Suport cursuri frigotehnisti tiparit in conditii grafice deosebite .Manual adevarat
Suport cursuri frigotehnisti tiparit in conditii grafice deosebite .Manual adevarat

Intrebari frecvente si nedumeriri

Cursuri Frigotehnisti Bucuresti ,Certificate de calificare recunoscute in Romania si in UE

Cursuri frigotehnisti Bucuresti ,locatie centrala foarte aproape de Metrou si RATB

Cursuri Frigotehnisti Bucuresti ,La noi primiti suport de curs tiparit cca 500 pagini editate in conditii grafice excelente
Cursuri frigotehnisti Bucuresti ,puteti achita cursul in rate
Practica cursuri frigotehnisti ,garantat veti invata meserie avand inginerul langa dvs

Intrebari frecvente si nedumeriri cursuri frigotehnisti / curs calificare frigotehnist

-Daca urmez niste cursuri frigotehnisti ,gasesc un loc de munca

Raspunde inginerul
Daca va tineti de treaba si urmati niste cursuri frigotehnisti o sa reusiti
Aveti un forum plin unde au postat alti absolventi de cursuri frigotehnisti ,daca ei au reusit urmand in Buc cursuri frigotehnisti dvs de ce sa nu reusiti

Cursuri Frigtehnisti Bucuresti Meseria dvs este recunoscuta in alte 75 de tari

Vad pe prima pagina la o cautare cursuri frigotehnisti ,Frigotehnistul nu este cel care repara frigidere ? de ca sa urmez niste cursuri frigotehnisti pentru un amarat de frigider Vad ca am informatii pe internet de ce sa urmez cursuri frigotehnisti sa invat sa repar un frigider

Raspunde inginerul

Daca urmati niste cursuri frigotehnisti ,obligat fortat invatati ca exista si AC-uri (aer cond ) mai sunt si AC auto ,mai sunt magazine mari unde se foloseste frigul artificial
Frigotehnia Este un domeniu foarte vast in plina expansiune

Intrebare :
De ce sa fac tocmai la dvs cursuri frigotehnisti ,cand firmele concurente zic ca merg cu baietii cu masina la interventii

Raspunde inginerul

Sigur o sa va piara pofta de mers cu masina la interventii, deoarece masina are numai 2 locuri in fata (unde stau meseriasii firmei) ,vreau sa vad cum va simtiti prin gropi cand va cad toate ‚Äútroacele ‚ÄĚ pe dvs (dvs stati in carlinga ),chiar va recomand asemenea cursuri frigotehnisti

Intrebare :
La firmele concurente unde se fac cursuri frigotehnisti ,primesc suport de curs in format electronic

Raspunde inginerul :

Pai cei care predau cursuri frigotehnisti la firma respectiva ,se gandesc la sanatatea dumneavoastra,una este sa cari in tramvai suportul meu de curs de 500 pagini ,alta este sa cari 50 pagini ,de ce sa va obositi ochii sa cititi

-Cursuri Frigotehnisti asiguram practica si consumabile

Intrebare :

Aveti peste 600 de frigotehnisti prin toata tara ,de ce toti recomanda pe langa „cursuri frigotehnisti ” si un curs electrician ,ce treaba are freonul cu electrica si cursuri frigotehnisti

Raspunde inginerul cu rabdare :

Am dus cu ei munca de lamurire si pana la urma au priceput ca urmand cursuri frigotehnisti asociat cu un curs de electrician vor fi cei mai buni Uitati controversa intre ei poate va ajuta

Intrebare pot lucra in Australia daca am cursuri frigotehnisti facute in Romania
Raspunde inginerul
Absolventii de cursuri frigotehnisti gasesc de munca si acolo Am alt cursant care a urmat cu mine cursuri frigotehnisti si lucreaza in Canada Alt cursant care a terminat cursuri frigotehnisti este detasat cu firma in Zambia ,

Curs Frigotehnist organizat in tara

Peste 1200 de specialisti au urmat cursuri frigotehnisti studiind .Manualul Frigotehnistului (aut prof ing Olteanu Mircea ) .Datorita seriozitatii noastre si a complexitatii cursului de frigotehnist ,am avut cursanti din toata tara : Brasov , Ploiesti , Pitesti , Zimnicea , Targoviste , Constanta , Miercurea Ciuc , Alexandria , Cluj , Slatina , Craiova , Roman , Falticeni , Tulcea , Galati , Braila , Calarasi , Fetesti , Oltenita , Urziceni , Slobozia , Piatra Neamt , Tg Mures , Rm Valcea , Vaslui , Suceava , Giurgiu ,  etc