Curs Sisteme Fotovoltaice
Curs instalator sisteme fotovoltaice

 ENERGIA REGENERABILA NEPOLUANTA ,REPREZINTA VIITORUL PLANETEI .CURS INSTALATOR SISTEME FOTOVOLTAICE .COR 741103 ,COMPLETEAZA COMPETENTELE  UNUI ELECTRICIAN .

Cursul de Instalator sisteme fotovoltaice ,este un Curs de perfectionare si implica sa fii electrician ,ing Instalatii,ing Energetica,ing Electrotehnica . Diploma este recunoscuta in 75 de tari 

-NU ESTE O BATJOCURA DE CURS DE 4-5 ZILE =>TEAPA SE DA NU SE IA .ROMANIA DATORITA ACESTOR NETREBNICI ,OCUPA LOCUL I IN EUROPA ,LA PANOURI FTV CARE AU LUAT FOC . VEZI CASA DIN ARAD SI CAMPURILE DE FTV LUATE FOC . TREBUIE SA PRICEPI LA MINE SE FACE CARTE PE BUNE .

COMPETEN┼óE DOB├éNDITE 1.Organizarea locului de munc─â 2.Aplicarea prevederilor legale referitoare la s─ân─âtatea ╚Öi securitatea ├«n munc─â ╚Öi ├«n domeniul situa╚Ťiilor de urgen╚Ť─â 3.Aplicarea normelor de protec╚Ťia mediului 4.Asigurarea calit─â╚Ťii lucrarilor executate 5.├Äntre╚Ťinerea echipamentelor de lucru 6.Asigurarea materialelor pentru lucr─ârile de construc╚Ťii 7.Instalarea modulelor fotovoltaice 8.Montarea structurii suport a sistemelor fotovoltaice 9.Realizarea conexiunilor electrice ├«ntre componentele sistemelor fotovoltaice 10.Asigurarea mentenan╚Ťei sistemelor fotovoltaice.

La competente : de la 1-8 le gasiti si la montatorul de tabla lindab .Compara 10 competente amarate cu 22 de cap =>230 pag A4 din Manualul Electricianului Latest Edition 2021.

Manualul Electricianului Latest Edition 2021  ,a fost cap de afis la Targul de carti Gaudeamus 2022 .click aici.
Manualul a fost Nr 1 pe Tehnic la Slonul International de carte Bookfest 2023 .click aici.

https://powercalculator.ibc-solar.com/

UN SFAT INAINTE SA TE HOTARASTI ,CITESTE 20-30 DE RANDURI MAI JOS SI VEZI FILMUL CU MANUALUL ELECTRICIANULUI LATEST EDITION 2021 ,COMPARAT CU CEL german .=>CITESTE MACAR CUPRINSUL ,SA VEZI IN CE TE BAGI .DOAR PE FTV AI PESTE 22 DE CAPITOLE ,PESTE 220 DE PAGINI A4 IN MANUALUL ROMANESC vs 4 (PATRU) PAG A5 IN CEL german  .DACA TU CREZI CA TE INVATA CINEVA IN ROMANIA ASA CEVA =TE INSELI .
NU PREDAU ONLINE PRIN APLICATIA ZOOM .DEOARECE EU CA INGINER, SUNT CONSTIENT CA FAC UN LUCRU RAU ,NU NE BATEM JOC DE BANII DVS ,VA RUGAM NU INSISTATI .┬á ┬á ┬á ┬á ┬á ┬á ┬á ┬á ┬á ┬á ┬á ┬á ┬á >>APLIC ONLINE=ZOOM =>NU TU SA┬á PLATESTI SALA,NU CHIRIE,NU CONSUMABILE ,NU CURENT ELECTRIC,NU FEMEIE DE SRVICI=>PROFIT MAXIM ÔÇŽ.TI-AU TRAS-O MARTANII PE BANII TAI .┬á ┬á ┬á ┬á ┬á ┬á ┬á ┬á ┬á ┬á ┬á ┬á ┬á ┬á -NU ESTE O BATJOCURA DE CURS DE 4-5 ZILE ,BANI DATI DE POMANA LA NISTE MARTANI.VA RUGAM NU INSISTATI.

Asa arata o sala de curs adevarata .Unde se face carte pe bune  .

– Urmatorul curs se desch in -Iulie- 2024 (gr 18A+B) .Este un curs de PERFECTIONARE si implica sa ai diploma : Electrician,ing in Instalatii ptr Constructii ,ing Electrotehnica ,ing Energetica.┬á

AVERTIZMENT : Aveti grija ce manuale cumparati ,vedeti scandalul de aici :Ingineria electrica +Tabele standarde si formule . Avertizment : Imagini cu un puternic impact emotional PE BUNE

RESPECTAM CE SPUN SPECIALISTII ,PROFESOR VACCINAT ,MASTI DE PROTECTIE PE CATEDRA ,DEZINFECTANT 

Am pregatit prima grupa de specialisti , in sisteme fotovoltaice din Romania  .Diploma este valabila in Romania / UE si inca in 75 de tari . Cursul de specializare Instalator pentru sisteme fotovoltaice solare- cod COR 741103 Acreditat A.N.C./M.E.N./M.M.J.S. Un lucru interesant ,din anul 2014 la cursul de electrician ,am introdus suplimentar studiul sistemelor fotovoltaice ,dupa 8 (opt ) ani a fost introdus in invatamantul de stat un modul amarat de producere a energiei electrice din sist ftv .

Diploma adevarata recunoscuta in 75 de tari, nu este curs amarat de 3 zile ,tinut de niste martani click aici 

SUNTEM SINGURA FIRMA DE FORMARE PROFESIONALA, CARE IN 2014 AM INTRODUS OBLIGATORIU LA ELECTRICIENI , STUDIUL SISTEMELOR FOTOVOLTAICE

-Pret curs cu bun simt 1100 Lei / 950 Lei Absolventii nostri .Platesti cu cardul ,dai din munca ta 1,5% la straini .Platesti numerar ,noi donam 2,5% din suma depusa de tine .Copiilor cu dizabilitati din Sercaia Brasov .

NU ESTE CURS DE 4 (PATRU) ZILE .CURSUL DUREAZA CCA 1,5-2 LUNI ,CARTE PE BUNE 
-Pretul la alte firme 1400-1600 lei

DESCHIDERE ESTIMATA Iulie -2024   .Pentru contact Tel 076.776.76.76  Pentru nelamuriri/acte etc adresa de maill cursuridecalificareacreditate@gmail.com 

-NU ORGANIZAM CURSURI ONLINE ,DEOARECE DACA NU INTERACTIONEZI CU PROFESORUL ,CURSUL NU FACE DOI BANI .NU NE BATEM JOC DE BANII DVS.CURSUL PREDAT ESTE FOARTE COMPLEX . 
-Pentru a vedea numarul de locuri disponibile la grupa dorita click aici

-Nu este un curs amarat tinut de niste terminati prin weekend de 4 zile => 9 ore tot cursul .Dai o ”galagie de bani ” si nu inveti nimic. Te iau astia de fraier ,pe banii tai .

-Uite pe la practica cum leaga baietii panourile fotovoltaice ,la controlerul MPPT  si inverter sinusoida pura 

Calcul sistem fotovoltaic off-grid 

-Sistem fotovoltaic off-grid P=1500W /24 V ,folosind pentru insolatie programul de la NASA click aici  
Conditii decente de curs 
-Sala de curs moderna ,locuri de parcare,pentru detalii/locatie click aici

– Puteti trimite copii ale actelor la adresa de maill cursuridecalificareacreditate@gmail.com┬á

-Pentru informatii 076.776.76.76

Daca te-au luat astia de fraier cu un amarat de manual dar german .cu scheme electrice cat o cutie de chibrit,sute de simboluri gresite  ,Fotovoltaici 4 pagini mititele A5 VS 220 pag A4  in Latest Edition 2021.

Vizualizezi forma de unda INVERTER folosind un osciloscop ,click aici

-Priveste si tu cum arata un manual adevarat ,612  pagini A4 color ,1000 aplicatii ,78 de capitole , 22 capitole de sisteme fotovoltaice=220 (DOUA SUTE ,DOUAZECI ) de pagini .

Manualul Electricianului Latest Edition 2021 Romanesc a desfiintat mitul german => manualul german cu 90 de greseli/pagina plin de traduceri gresite ,formule gresite, calcule gresite , contrar I7/2011 ,le-am pus la martani piciorul pe gat .

-MANUALUL ROMANESC ,FACE O NOUA VICTIMA
Manualul Electricianului Latest Edition 2021 a maturat asfaltul cu Solar Electricity Handbook – Michael Boxwell 178 PAG amarate, 300 lei cartulia ,MANUALUL ROMANESC ARE DOAR PE FTV : 22 CAP ,200 PAG A4 FULL COLOR ,CALCULE CU NEMILUITA┬á

Filmul este interzis celor cu probleme cardiace .

CURS SISTEME FOTOVOLTAICE
Manualul Electricianului include 22 cap de sisteme fotovoltaice
curs sisteme fotovoltaice
Manualul Electricianului Latest Edition 2021 A4 color 616 pag ,include si 22 capitole de fotovoltaici

Mai jos celebrul manual german ,cu scheme cat cutia de chibrite. 

manualul german cu scheme cat cutia de chibrit
manualul german cu scheme cat cutia de chibrit ,
CURS SISTEME FOTOVOLTAICE
Manualul german cu sute de simboluri gresite
Curs sisteme fotovoltaice
MANUALUL ELECTRICIANULUI 2019 ERA NET SUPERIOR celui german ex   , Calcul sistem fotovoltaic 3KW

MANUALUL ELECTRICIANULUI a cunoscut o evolutie ascendenta ex LATEST EDITION 2020

BAGA UN OCHI SA VEZI DISTRIBUIRE MANUALE LA CURSANTI

Asa arata un Manual Adevarat Editie 2019 

-Ce doresc sa intelegeti : Nu este un amarat de curs de 10 ore , la sfarsitul caruia primesti o diploma de participare, o hartie fara valoare,bani dati de pomana .
-Nu organizam cursuri online
-La noi un curs de perfectionare in sisteme fotovoltaice , dureaza minim 1,5 luni.Ca nivel de pregatire , cel mai complex curs din piata .Carte adevarata , scoala ca pe vremuri . La sfarsitul cursului de sisteme fotovoltaice , veti sustine un examen , cu o comisie de la ANC si Ministerul Invatamantului .Diploma este valabila in UE si inca in 75 de tari

CURS SISTEME FOTOVOLTAICE
Curs sisteme fotovoltaice ,Energiile regenerabile reprezinta viitorul

Curs sisteme fotovoltaice

Curs Instalator sisteme fotovoltaice
Producerea curentului electric din surse regenerabile :Panouri Fotovoltaice

O viata traita de pomana daca nu dati aici click sa vedeti ce contine Manualul Electricianului inclus fotovoltaici

Bine este sa te informezi 
Aveti aici cel mai puternic forum de specialitate


Curs sisteme fotovoltaice
Vom ridica poze filme de la realizarea unui sistem cu panouri fotovoltaice, executat cap coada de cursantii nostri Colaboram cu cel mai mare distribuitor / montator de sisteme fotovoltaice din Europa Breeze-Group

Ce doresc sa intelegeti dumneavoastra

Manualul Electricianului Latest Edition 2020 cu  515 pagini A4 color  -76 Capitole
-16 Capitole sisteme Fotovoltaice ,zeci de aplicatii 
-1000 Aplicatii Gen Gr I Autorizare ANRE
-300 Aplicatii Peste Gr I Autorizare ANRE

-Dimensionare cap coada circuite de iluminat si circuite de priza
-Detalii constructive circuite electrice
-Coloane trifazate si motoare asincrone
-Dimensionare sistem fotovoltaic off-grid 2000W cap coada

Manualaul Electricianului
Curs Electrician Manualul Electricianului 450 pagini 50 de capitole din care 16 capitole de Sisteme Fotovoltaice

Ce inseamna un curs de specializare Curs sisteme fotovoltaice .
Curs instalator sisteme fotovoltaice :

1) Obligat Diploma ca sunteti calificat ca Electrician
2) Incepem cursul de Sisteme fotovoltaice (instalator sisteme fotovoltaice )
3) Aveti alocat minim 10 ore saptamanal conform legii
4) cost curs 800 lei .examen cu Comisie de la ANC si Min Inv

5) Veti achita suplimentar, 50 lei taxa pentru Comisia de examinare
Conform programului de guvernare, au disparut 50 de taxe , taxa pentru comisie care o platea statul a disparut , deci dvs platiti taxa respectiva .

5) Diploma este valabila in Romania ,UE si inca in 75 de tari cu care Romania are relatii de recunoastere a invatamantului.

Nu este o batjocura de curs online ,de 3 Zile .

Te invatam sa masori o priza de impamantare cu aparat de masura profesional. CU NOI VEI FI CEL MAI BUN  .click aici..

Manualul Electricianului Latest Edition 2021 ,Un manual pentru secolul XXI .Ca nivel de complexitate/claritate/aplicatii practice ,este la zeci de ani in fata celui german  

Valentin seful de grupa , pe sisteme fotovoltaice a gasit o noua oportunitate in Focsani Sistem fotovoltaic autonom , asigura iluminatul in gradina cu energie electrica , produsa de un sistem fotovoltaic lampa tip LED

-Exemplu interes pe grupe
Interesul pe grupe curs sisteme fotovoltaice
Gr 7 peste 90 %
Gr 8 cca 80 %
Gr 9 100%
Gr 10 90%

Gr 11 Desch Martie 2019 interes 90%

-Ce competente daobanditi la alte firme daca urmati cursul de perfectionare :

Instalator sisteme Fotovoltaice

Curs Instalator sisteme Fotovoltaice

Curs Sisteme Fotovoltaice
Un sfat cautati ce competente dobandeste un montator de tabla ondulata si comparati cu cele de mai jos, 4 exceptii din 10

Competente dobandite:
1. Organizarea locului de munc─â
2. Aplicarea prevederilor legale referitoare la s─ân─âtatea ╚Öi securitatea ├«n munc─â ╚Öi ├«n domeniul situa╚Ťiilor de urgen╚Ť─â
3. Aplicarea normelor de protec╚Ťia mediului
4. Asigurarea calit─â╚Ťii lucrarilor executate
5. ├Äntre╚Ťinerea echipamentelor de lucru
6. Asigurarea materialelor pentru lucr─ârile de construc╚Ťii
7. Instalarea modulelor fotovoltaice
8. Montarea structurii suport a sistemelor fotovoltaice
9. Realizarea conexiunilor electrice între componentele sistemelor fotovoltaice
10. Asigurarea mentenan╚Ťei sistemelor fotovoltaice

Curs Instalator sisteme Fotovoltaice

Curs Sisteme Fotovoltaice

Ce invatati la noi daca urmati cursul de perfectionare :
Curs sisteme fotovoltaice respectiv Instalator sisteme Fotovoltaice

Norme ale UE Directiva 2009/28/CE
Sistemul fotovoltaic autonom
1)Transformarea radiatiei solare in energie electrica

NOTIUNI DE GEOMETRIE SOLARA ,PENTRU ORIENTAREA PANOURILOR UNUI SISTEM FOTOVOLTAIC .ESTE BINE SA INVATATI CE INSEAMNA ,UNGHIUL DE aZIMUT ,eLEVATIE,ZENIT ,lA ACEST CAPITOL VETI INVATA ,MODUL IN CARE ORIENTATI PANOURILE SOLARE ,SA AVETI O EFICIENTA ENERGETICA MAXIMA 

2) Celula fotovoltaica descriere si mod functionare

VETI FI FAMILIARIZATI CU INSERIEREA CELULELOR FOTOVOLTAICE , SAU CU LEGAREA LOR IN PARALEL ,vA TREBUI SA FACETI DIFERENTA , CE EFICIENTA AU SA NU FITI FRAIERITI DE PANOURI FOTOVOLTAICE FACUTE PE VAPOR 

3)Componentele unui Panou Fotovoltaica 12 V/24V/48 V etc

TREBUIE SA INVATATI CE COMPONENTE ARE , DAU CA EXEMPLU STICLA DE PROTECTIE CARE TREBUIE SA REZISTE LA IMPACTUL CU GRINDINA , DAR TREBUIE SA LASE RADIATIA SOLARA SA TREACA SPRE CELULA FOTOVOLTAICA , DECI SUNT TRATATE ANTIREFLEX 

4)Parametrii caracteristici ai unui Panou Fotovoltaic
-Pmax [W]-Voc [V]-Voc [V]-Vmp [V]-Isc [A]-Imp [A]

PAI MA OMULE TU TREBUIE SA STII SA CITESTI ETICHETA CU DATE TEHNICE , DAR DACA TU NU AI HABAR CE INSEAMNA TENSIUNEA DE MERS IN GOL , CURENTUL DE SCURT CIRCUIT ,TU CUM VEI MASURA PANOUL CU UN APARAT DE MASURA ,ALATA ESTE SITUATIA CAND PUI MANA PE UN PANOU FOTOVOLTAIC SI PE APARATUL DE MASURA SI IL VERIFICI CU MANA TA 

5)Diferite tipuri de Panouri fotovoltaice studiu de eficienta

Trebuie sa stiti ce sa alegeti in functie de oferta din piata, una este sa pui niste panouri fotovoltaice amorfe ,vai de capul lor care , dau probleme controlerului deoarece scot o tensiune mare Alta este sa alegi un panou fotovoltaic monocristalin , pret cu bun simt  0,25euro/Watt .Trebuie sa ai habar ca in timp ,randamentul celulelor fotovoltaice scade la cca 80% 

6) Calculul necesarului de Energie electrica
7)Modul de conexiune serie paralel a Panourilor FTV
8)Tipuri de acumulatori folositi pentru stocarea energiei ,avantaje/dezavantaje
-Conectarea Acumulatorilor in serie si paralel
9) Controlul gradului/curentului de incarcare ,ce controler alegem :
-MPPT
-PWM

10)Producerea curentului alternativ din cc
Alegerea Inverterului functie de consumatori
-sinusoida pura
-Sinusoida modificata
-sinusoida in trepte
10)Alegerea sectiunii conductoarelor folosite in sist fotovoltaice

Daca nu ai habar de normative si pui conductoare cum te taie mintea ,risti sa dai foc la casa omului ,trebuie sa stii sa alegi sectiunea conductorului, sa nu ai pierderi de tensiune pe circuit , conductorul nu trebuie sa se incalzeasca .

11)Dimensionare/realizare circuuitelor de lumina lampi LED

Trebuie sa invatati sa respectati numarul de locuri de lampa pe un circuit , si curentul pe care il suporta conductorul ,trebuie sa aplici anexele din Normativ 

12)Dimensionare/realizare circuitelor de priza

Trebuie sa respecti numarul de prize pe un circuit , totul corelat cu puterea electrica in Wati a inverterului ,sectiunea conductorului se va alege conform normativelor .Ce bine este sa ai habar de Imaxim admisibil in regim permanent la un conductor electric 

13)Elemente de protectie a circuitelor la scurtcircuit
14)Normative si Anexe
15)Norme de protectia muncii

Curs Sisteme Fotovoltaice ( curs instalator sisteme fotovoltaice ) Sisteme fotovoltaice on grid

CURS SISTEME FOTOVOLTAICE CONECTATE LA REŢEA INJECTAREA ENERGIEI ELECTRICE IN RETEA
On grid
ESENTIAL PENTRU UN ELECTRICIAN SA STIE SA ALEAGA COMPONENTELE UNUI SISTEM FOTOVOLTAIC ON GRID SA CUNOASCA ROLUL LOR
Cap.1 Generaltati
Cap.2 Sisteme FV conectate la reţea Putere injectata :tipuri invertoare
Cap .3 Dimensionarea cablurilor.
Cap.4 Sistemele de protec╚Ťie a parcurilor fotovoltaice
Cap.5 Protec┼úia la supracuren╚Ťi pe partea de curent alternativ
Cap.6 Instalaţii electrice pentru sisteme fotoelectrice
de alimentare cu energie
Cap.7 Aplicatii : Dimensionare off grid P=2000W U=48V.

Veti primi ca proiect sa dimensionati cap coada ,un sistem fotovoltaice cu putere cuprinsa intre : 1 KW si 3 KW , tensiunea in curent cont 24 V , alegem varianta optima pret / calitate .Dumneavoastra alegeti tipul acumulatoruilor si capacitatea lor , cum ii legati serie sau paralel ,Alegeti ce controler folositi , alegeti inverterul care transforma curentul continuu U=24V in curent alternativ U=230V .Tot dvs va trebui sa dimensionati sectiunea conductoarelor in functie de curentul care le strabate