Cursuri Electricieni

Curs Electrician Bucuresti

Curs Electrician Bucuresti ,Include si  16 capitole de sistemele fotovoltaice. Curs Electrician Bucuresti , Diplome valabile in 75 de tari

Curs Electrician .INCLUS SISTEME FOTOVOLTAICE .

DESCHIDERE Gr 15 : DESCHIDERE : 5 iunie 2021 ora 12.(Verificare acte ,discutii libere,program grupe,prezentare Manual  etc).Datorita numarului mare de solicitari au fost formate 2 grupe 15 A si 15 B .

SESIUNEA DIN VARA (IUNIE)  Posibil 1-2 locuri libere abandon acte incomplete .

 PUTETI REZERVA UN LOC LA CURSURILE DIN TOAMNA 2021  .UN CURS CONF LEGII DUREAZA 20 SAPT CCA 4,5 LUNI.LA NOI DUREAZA MINIM 5-5,5 LUNI ,SUPLIMENTAR INVETI SISTEME FOTOVOLTAICE .

-In sala de curs .Calcul cap coada ,sistem fotovoltaic off-grid P=1500W /24 V ,folosind pentru insolatie programul de la NASA click aici  
Procesul de asimilare a cunostintelor, in domeniul instalatiilor electrice =>Pornim cu dvs de la 0 si facem impreuna performanta,formam impreuna o echipa,nu lasam pe nimeni in urma .Este cazul sa te informezi din acest site .Matematica necesara cl a 8-a si multa dorinta /efort sa invatati .
-NU ORGANIZAM CURSURI ONLINE ,DEOARECE DACA NU INTERACTIONEZI CU PROFESORUL ,CURSUL NU FACE DOI BANI .NU NE BATEM JOC DE BANII DVS. CURSUL PREDAT ESTE FOARTE TEHNIC.VA RUGAM SA NU INSISTATI. 
La tabla :Priza de impamantare 50 de electrozi pentru paratraznet calcul dupa indrumatorul de proiectare .click aici
-Cost curs 1400 Lei ,nu este un curs online unde nu inveti nimic ,bani aruncati pe fereastra pentru o amarata de  hartie. 
-Suplimentar 50 lei taxa de examen ,pentru Comisia de la ANC/Minister
-Nu este un curs tinut de niste terminati de 30 de ore facut cu profa de la frizerite ,cam cat predau eu in 3 saptamani ,Te iau astia de fraier pe banii tai .
Vizualizezi forma de unda folosind un osciloscop ,click aici
-Nu este un curs organizat de niste refuzati de soarta in weekend de 8 sapt x3 ore/sapt => 24 ore tot cursul .Chipurile tu inveti tot inclusiv automatizarile .Daca tu crezi asa ceva roaga un adult sa-ti comenteze, folosind cuvinte simple ,sa pricepi si tu .
gr 14 electric Dimensionare instalatii electrice ,dupa indrumatorul de proiectare
-Nu este un curs vrednic de mila  de 20 sapt x3 ore/sapt => 60 ore ,bani dati de pomana .
Gr 14 A  conditii de curs
-La noi invata cei mai buni .Este singurul curs din Romania ,in care gasesti descris pas cu pas ce inveti  .Ai saptamanal minim 2 zile de scoala =>8-10 ore de scoala saptamanal .Este singurul curs unde inginerul vine cu Indrumatorul de proiectare si cursantii calculeaza prize de impamantare in linie/delta,calcul ingineresc .
Gr 14 A electricieni calculam Prize de impamantare in linie si delta
-Tot dupa Indrumatorul de proiectare inveti compensarea factorului de putere .
Grupa de electricieni 14 CALCUL PUTERE REACTIVA INDUCTIVA ASINCRON TRIFAZAT click aici
-Este singurul Curs la care un inginer te invata suplimentar despre sistemele fotovoltaice ,functionare ,mod de calcul,detalii de montaj .
Panouri fotovoltaice .Masuratori electrice click aici 
-Manualul Electricianului Latest Edition 2021 ,nu este inclus in pretul cursului .Nu mai dau acces Firmelor de Formare profesionala in Manual ,se va comanda la Editura,cursantul si manualul .Fata de editia 2020 ,Manualul a fost completat cu : iluminat LED cu redresor si transformator coborator ,Iluminat cu spoturi si transformator coborator 220/12V ,sute de scheme de automatizari cu contactoare ,sute de scheme de comanda si scheme de forta .Zeci de aplicatii cu elemente NTC/PTC Calcul cap coada  prize de impamantare in delta , linie si bucla inchisa inclusiv pentru paratraznet .Relee reed ,relee ssr ,Automatizari cu programatoare electronice . Compensarea factorului de putere la un motor asincron .Orientare panouri ftv folosind programul free de la NASA ,Latest Edition 2021 vine completat cu zeci de aplicatii de  fotovoltaici ,Daca te-au luat astia de fraier cu un amarat de manual dar german .cu scheme electrice cat o cutie de chibrit ,Fotovoltaici 4 pagini amarate A5 VS 16 capitole A4 in Manualul Romanesc ,orientare solara la nemti cat ceasul de mana, dar mai mititel  .
Manualul Romanesc este bestial ,pe bune . 
-Pentru a vedea data desch/ numarul de locuri disponibile la grupa dorita click aici
РPuteti trimite copii ale actelor la adresa de maill cursuridecalificareacreditate@gmail.com 
-COPIE CARTE IDENTITATE 
-COPIE CERT NASTERE
-COPIE ACT STUDII MIN 10 CLASE 
-Pentru informatii 076.776.76.76
-Sala de curs moderna ,locuri de parcare,pentru detalii/locatie click aici
 Practica grupa mare. Curs electrician standard,plus un Proiect 40% ce invata inginerii .Nivel de pregatire :peste orice Postliceala de 9 luni din Romania ,peste orice. 
Curs electrician Bucuresti , Manualul Electricianului LATEST EDITION 2020 ARE 515 pag color aut : prof ing Olteanu Mircea
Am format primii Specialisti in Sisteme fotovoltaice din Romania click aici Acolo unde altii nu reusesc , noi facem performanta.
SUNTEM SINGURA FIRMA DE FORMARE PROFESIONALA, CARE IN 2014 AM INTRODUS OBLIGATORIU LA ELECTRICIENI , STUDIUL SISTEMELOR FOTOVOLTAICE
Deviza noastra este :Cu noi vei fi cel mai bun
DACA TU NU TE LUPTI PENTRU CEEA CE VREI ,MERITI CEEA CE AI .ESTE CAZUL SA FII CEL MAI BUN
Curs Electrician Bucuresti
-CEL MAI COMPLEX MANUAL AL ELECTRICIANULUI DIN ULTIMII 30 DE ANI .100% ROMANESC ,SCRIS DE INGINER ROMAN
-MUUUUUULT PESTE NISTE AMARATE DE CARTI DE PROFIL, DE 150 PAG FORMAT A5 ,CAT UN MACULATOR ,PRET 20 EURO ,CHIPURILE FACUTE PENTRU FORMARE PROFESIONALA .PFFFFFFF BANI DATI DE POMANA.TE IAU ASTIA DE FRAIER ,CU O CARTE AMARATA ,CARE ZACE PRIN DEPOZIT DE 16 ANI .
CURSUL DE ELECTRICIAN ARE  INCLUS ,16 CAPITOLE DE PRODUCERE A ENERGIEI DIN SURSE REGENERABILE .
Curs electrician Bucuresti
Curs electrician inclus sisteme fotovoltaice
Schema electrica iluminat in manualul german
manualul german cu scheme electrice cat cutia de chibrite
Manualul electricianului german cu sute de simboluri gresite
Manualul electricianului german cu sute de simboluri gresite

Curs Electrician
Curs Electrician inclus sisteme fotovoltaice
-CE GASITI IN MANUALUL ELECTRICIANULUI LATEST EDITION : 515 PAGINI A4 FULL COLOR .71 Cap SUTE DE SCHEME ,PESTE 700 APLICATII COMPLEXITATE ANRE GR 1-2 .16 CAPITOLE DE SISTEME FOTOVOLTAICE , CALCUL CAP COADA SISTEM OFF GRID 3KW .
Curs Electrician Bucuresti beneficiati de  cunostinte din normativul electricianului si anume:
-Dimensionare cap coada circuite de iluminat si circuite de priza
-Detalii constructive circuite electrice
-Coloane trifazate si motoare asincrone
MANUALUL ELECTRICIANULUI LATEST EDITION 2020 NUMARUL 1 IN EUROPA ,100% ROMANESC ,SCRIS DE INGINER ROMAN ,514 PAGINI COLOR, 72 CAPITOLE ,INCLUDE SI SISTEME FOTOVOLTAICE .MANUALUL GERMAN ESTE UN AMARAT VS CEL ROMANESC .LE-AM PUS PICIORUL PE GAT LA NEMTI ,CA ARMATA ROMANA LA MARASESTI „”UN FLEAC I-AM CIURUIT””

PRIVESTE CUM ARATA UN CURS ADEVARAT ,CURSANTII PRIMESC MANUALE

PRACTICA :MASURATORI ELECTRICE

CONTROLER MPPT SI INVERTER SIN PUR 

-Prelucrarea datelor cu caracter personal POLITICA DE PRELUCRARE A DATELOR CU CARACTER PERSONAL Datele dvs sunt in siguranta la noi click aici
-POLITICA COOKIES

Meseria de Electrician inseamna 97% stiinta si 3 % meserie (carat scule ,taiat santuri ,dat gauri ,pus tuburi ,fixat cu ipsos ,tras fire si legaturi in doze ,) .Curs electrician inclus sisteme Fotovoltaice.Practica ” grupa mare ” aveti peste 8 (OPT) G de filme si poze de la practica.Deja este viral pe internet Practica curs electrician EMJT O viata traita de pomana, daca nu dai un click aici.

Aplicatii practice : instalatie electrica complexa , U=230V circuite de iluminat si circuite de priza . Executata cap coada de cursanti la Practica.

Curs Electrician :  sisteme fotovoltaice

Curs Electrician include  si   sistemele fotovoltaice ,toti cursantii nostrii au aces liber la acest curs .
Valentin seful de grupa in Focsani a gasit o noua oportunitate
SUNTEM PRIMA FIRMA DE FORMARE PROFESIONALA CARE AM PREGATIT PRIMII SPECIALISTI IN ENERGIA REGENERABILA OBTINUTA CU SISTEME FOTOVOLTAICE .
Vom ridica poze si filme ,cu realizarea unui sistem cu panouri fotovoltaice off grid ,executat cap coada de cursantii nostri. Colaboram cu cel mai mare , distribuitor/montator din Europa de sisteme fotovoltaice :Breeze-Group

Informatii curs Electrician

Cost curs 1400 lei :Aveti asigurate :Conditii decente in sala de curs . Pentru practica asiguram intreaga Gama de scule SDV-uri , consumabile ,toooottt.Toate materialele le asiguram noi cu factura . Va include si panouri fotovoltaice , controller lampi LED , inverter etc etc Manualul Electricianului, inainte reprezenta 5% din valoarea cursului, anul acesta 10% s-a dublat.Va reamintim conf programului de guvernare,au disparut 50 de taxe , taxa de examen nu o mai plateste statul ,platiti dvs 50 lei Mergem pe principiul ‚ÄúInca Rezist‚ÄĚ
-Pentru Electricienii nostri , oferim curs de specializare sisteme fotovoltaice , curs instalator sisteme fotovoltaice click aici Curs Electrician : Nivel de pregatire Curs Electrician Bucuresti .
Ca nivel de pregatire , cu muuult peste un curs amarat din piata  ,faceti o comparatie intre suportul de curs de mai jos si suportul de curs afisat de ei ,daca il gasiti.Suntem singura Firma de Formare Profesionala , din Romania care afiseaza ce invatati ,daca gasiti la alte firme , chiar va rugam sa ne contactati ,
-Curs Electrician EMJT 3 zile/sapt cca 12 ore ,tabla de 4 m proiector ,inginer la tabla sa va invete , dati un click aici sa vedeti la ce nivel ajungeti ,aplicatii gen autorizare Gr II ANRE unde dau doar inginerii .Ce doresc sa intelegeti ,orele de curs sunt diferite de orele de Practica ,locatii diferite .Nu venim la sala , cu un brat de prelungitoare si doua veioze amate ,dvs sa le bagati prin prize si sa le montati un intrerupator ,
-Manual tiparit ,conditii grafice deoasebite . Conditii decente ,locuri de parcare
-Testari
Curs Electrician Bucuresti : imagini Practica

Gabriel gr 8 electricieni , echipeaza primul tablou electric cu 7 circuite , 3 de lumina si 4 circuite de priza .

-Descifrati practic abc-ul meseriei la sediul nostru , unde avem : BPM echipat complet ,tablou de sigurante , circuite de iluminat ,circuite de priza ,prize/doze/intrerupatoare aparente.Gresit sa va imaginati ,ca le gasiti gata montate si dvs doar apasati pe niste butoane Aveti o tabla va pun schema monofilara si dvs le executati .Veti face primul circuit cu mana dvs ,o sa aprindeti prima lampa tot dvs. Avem si motoare sa vedeti Kp Ip In .Ne axam si pe diferite defectiuni in instalatiile electrice ,vicii de fabricatie vicii de montaj ,mai dau instalatorii cate o gaura si strica conductoarele .Trebuie sa identificati locul.Veti invata sa folositi ,sculele specifice din dotarea unui electrician .
-Poze practica . postate de cursanti click aici
Filme practica , cursantii executa o instalatie aparenta :

Nivelul de pregatire dobandit ,peste aplicatiile ANRE GR 1-2

-Daca dvs mergeti pe principiul : “macar daca nu se lipeste teoria de ei, vor deveni niste veritabili legatori de fire “ caz autentic . In acest caz va rog sa alegeti alta firma ,nu ocupati locul unui cursant care vrea sa invete.Gasiti program lejer ,dati pe la scoala o singura data pe saptamana cam de 20 de ori tot cursul ,nu tu stres ,boierie nu alta
Concluzie Nici cu Slujbe la Sf Biserica, cu un amarat de curs nu veti ajunge la nivelul gr 8 Electricieni, care a studiat cat se face scoala la o Postliceala de 9 luni
Sa presupunem ca dupa 3 ani „legatorul de fire ” ,doreste sa se autorizeze gr I ANRE ,descarca de pe site Documentatia =ce trebuie sa stie sa sustina examenul pentru Gr I, intrebari din :,Normative ,Legislatie ,Bazele Electrotehnicii ,probleme ,se uita ce a invatat la cursul de la Firma ,,,, si ia de unde nu-i

65695

Pentru mai multe informatii :inscriere ,depunere acte,cost curs ,data incepere,locuri libere ,programare examene click aici

Curs Electrician Bucuresti informatii utile

Cost curs Electrician EMJT 1400 lei ,la inscriere se platesc 200 lei restul in rate .
Daca dumneavoastra doriti sa invatati doar sa legati niste amarate de prize si poate o lustra in dormitor ,nu va recomand cursul meu. Aveti la alte firme si variante fara sa va bateti capul : 20 sapt/3 ore/sapt =60 ore ,tot cursul =cam apa chioara = cat predau eu intr-o luna Va dati seama in 60 de ore ce acces aveti la informatie ,va dati seama ce specialisti veti deveni In cazul acesta ce te faci ca nu ai habar sa citesti / executi o schema monofilara simpla ,altul nu stie diferenta intre tensiunea de faza si tensiunea de linie ,

Bine este sa ai habar de niste formule .

Un fost cursant a gasit alta minune ,daca nu stia sa aplice 3 formule lua leapsa cu o facatura turceasca

Energia electrica regenerabila ,din Sisteme fotovoltaice

Sunt putini specialisti in captarea si utilizarea energiei solarare/eoliana ,pentru dumneavoastra este o oportunitate Am introdus pentru cursantii nostrii un capitol suplimentar cca 80 pagini /48 de ore fara costuri suplimentare,in care se vor studia SISTEME FOTOVOLTAICE UN CAPITOL FOARTE UTIL SI DE ACTUALITATE .CE STUDIATI GASITI MAI JOS

Pentru un viitor Electrician „o viata traita de pomana ” sa nu cunosti ce fac/ functioneaza/ dimensionare primara a sistemeleor forovoltaice ” Uitati ce invata GR 11 EMJT suplimentar ,Cu noi veti fi cei mai buni ,Atasez doua proiecte gandite de cursanti deci daca vrei se poate

 

 Descriere Curs

Curs electrician  , este structurat in doua parti:

РCurs Electrician mai precis Cursul standard РCurs suplimentar  Рintrepatruns cu cursul standard care se finalizeaza cu un proiect (cca 40-50% din proiect face parte din Programa Facultatatii de Instalatii) Proiectul are ca menire ,familiarizarea cursantilor cu instalatiile electrice,Viitorii electricieni se vor familiariza ,cu principalele simboluri ,folosite in desenul tehnic din constructii,veti sti sa cititi un plan,Nivelul cunostintelor acumulate la : Curs electrician exploatare medie si joasa tensiune ,fiind mult peste electricianul instalator in constructii Proiectul va aduce ca nivel de cunostinte la NIVEL II ANRE click aici . Deasemenea nivelul cunostintelor asigura succesul oricarui cursant in faza de interviu.

Curs Electrician Bucuresti : Notiuni elementare de eletricitate ,fara acest capitol nu aveti sanse sa deveniti un bun electrician dureaza peste 70 de ore

 • Se vor explica principalele legi ale curentului continuu si alternativ ,producerea curentului ,Se vor face la tabla aplicatii la greu ,toate aplicatiile vor fi intalnite de un electrician pe santier

1) Producerea curentului continuu cu elemente galvanice
-legare baterii in serie
legarea acumulatorilor in paralel

2) Rezistenta electrica
legarea in serie
legarea in paralel

3) Variatia rezistentelor electrice functie de temperatura

4) Legile curentului continuu

5) Legile curentului alternativ

7) Definirea P (puterii) ,W (energiei)  cc/ca

-Triunghiul Puterilor

Puterea Activa
Puterea Reactiva
Puterea Aparenta

8) R.L.C (rezistenta , bobina si condensatorul)  in ca (current alternativ)

9) Pierderi de tensiune pe circuite : Monofazic neinductiv , Monofazic inductive , Trifazic neinductiv , Trifazic inductive

10) Montarea si utilizarea aparatelor de joasa tensiune

 • Se urmareste familiarizarea cu diferite tipuri de aparate folosite in cc/ca (current continuu si current alternativ)

11) Verificare aparatelor electrice inainte de montare

12) Dispozitivele de actionare

Curs Electrician Bucuresti Proiect partea 1

Participantii la un Curs electrician EMJT se vor familiariza cu :
-instalatie electrica de iluminat;-instalatie electrica de prize;
-instalatie electrica de protectie impotriva tensiunilor accidentale;
-instalatie electrica prin legare la pamant;-norme (S.S.M, P.S.i, norme de protectia mediului;
-DESENE:Circuite de iluminat si prize ,Schema electrica monofilara ,Distributia pe faze
Pentru partea de Proiectare / dimensionare se predau urmatoarele:

a) Instalatia de alimentare cu energie electrica pentru consumul casnic click aici sa vedeti un proiect

 1. Rolul sculelor si modul in care se utilizeaza
 2. Bransamentul
 3. Tipul de conductoare folosite
 4. Tipuri de bransament
 5. BPM sau cofret de bransament functie de instalatie noua / veche
 6. Rolul disjuntorului si a disjunctorului diferential
 7. Alimentare cu cabluri subterane sau aeriene
 8. Coloane in interiorul cladirilor
 9. Legarea consumatorilor monofazici  pe faze diferite
 10. Echilibrarea puterii pe faze
 11. Simboluri folosite in schemele electrice
 12. Simboluri folosite in Desenul tehnic :citirea unui plan de constructii

b) Scheme diferite de distributie

c) Contorul electric

d) Tabloul electric, tipuri de tablouri, sigurante, instalatii speciale

-Tablou electric general
-Tablouri electrice principale
-Tablouri electrice secundare
-Tablouri Monofazate
-Tablouri electrice trifazate

e) Semne conventionale, citirea unei instalatii electrice, desenarea unei instalatii electrice

Cursantii se vor familiariza cu simbolurile unei instalatii electrice ,studiind un plan de arhitectura .

f) Pe planul primit de catre fiecare cursant se vor nota consumatorii

 1. Corpuri de iluminat Рnumarul maxim / circuit  si puterea maxima instalata pe circuit conform Anexelor
 2. Intrerupatoare
 3. Prize numarul maxim pe circuit si puterea maxima instalata conform  Anexelor

g) Pentru fiecare consumator se va nota pe plan  puterea consumata

Interesant este sa stiti sa calculati curentul nominal absorbit de consumator

Curs Electrician .Trasarea in plan a circuitelor electrice

Cursantii trebuie sa faca un releveu , sa puna cote si sa traseze circuitele electrice

h) Trasarea circuitelor in functie de prescriptiile legale

i) Calcularea puterii pe fiecare circuit  conform anexelor

j) Refacerea calculelor si traseelor, unde nu se respecta prescriptiile tehnice si normativele legale

k) Intrerupatoare cap scara si cruce – incluse in proiect

l) Modul de legare in doze si distante obligatorii de amplasare a acestora

m) Calculul circuitelor de Lumina si Prize, Dimensionarea conform Normativului

 1. Circuite de  lumina
 2. Circuite de  prize

n) Nu se admite supraincarcarea  ca la Maternitatea Giulesti
o) Stabilirea diametrului tubului de protectie conform Normativului si alegerea tipului de executie al instalatiei : apearenta ,ingropata , etansa etc

Curs Electrician :Alegerea conductoarelor electrice

p) Calculul instalatiei electrice  se va face cu diferite conductoare ex emplu Al/Cu. Deoarece cursantii trebuie sa se familiarizeze cu modul lor de imbinare si de calcul

Vor fi tratate diferite moduri de legaturi ,cleme ,reglete ,morsete .Conductoare Aluminiu ,Cupru etc

r) Dimensionarea sigurantelor pentru circuitul de: Lumina , Prize

Se va face referire la prevederile Normativelor

s) Tipuri de sigurante(disjunctoare) folosite monopolare,bibolare ,etc

 1. Se vor evidentia avantajele si dezavantajele utilizarii unor anumite sigurate (disjunctoare) deoarece cursantul trebuie sa se familiarizeze cu protectia circuitelor la diferite defecte

t) Vor fi tratate  si corpuri de iluminat cu lampi florescente sa se  calculeze cu cosj Рfactor de putere

 1. Se va evidentia efectul negativ al unui factor de putere foarte mic
 • Priza de impamantare si rolul ei
 • Cursantii vor fi familiarizati cu rolul impamintarii si conditiile unde este obligatorie
 • Conductorul de impamintare sectiuni obligatorii si tipul de conductor folosit in instalatiile ¬†electrice si marcarea lor¬† .

u) Corpuri de iluminat cu lampi Economice,LED etc Paralela cu lampi clasice (vid)
– Avantaje/dezavantaje

 1. Se va evidentia consumul de energie redus la ac int luminoasa
 2. Temperaturi de culoare
 3. Cursantii vor fi familiarizati cu lampile moderne
 4. Dimensionarea circuitelor de lumina cu lampi tip LED.

Curs Electrician Bucuresti Proiect partea a 2 a

Se da un atelier mecanic unde sunt 5 motoare asincrone trifazice cu puteri diferite 0,75 KW-5,5 KW se cere sa se  dimensioneze instalatia inclusive tubul de protectie ,sigurantele ,TCA (contactoarele) TSA  (releul de suprasarcina)

Cursantii vor fi familiarizati cu marimi fizice specifice si semnificatia lor care se gasesc in tabele. Un capitol foarte util pentru cei care urmeaza ,un curs electrician exploatare deoarece veti sti sa dimensionati instalatia electrica .Cursantii vor rezolva alimentarea cu trifazic, a motoarelor electrice Ca nivel de pregatire Nivel II ANRE click aici :

 1. Curenti de pornire ce inseamna Kp ,randament , cosj  Cursantii se vor familiariza cu folosirea tabelelor pentru motoare electrice si vor gasi datele necesare functie de cerintele proiectului si modelul motorului
 2. Calculul in (curentului nominal) , Ip (curentului luat de motor la pornire)
 3. Alegere conductorilor  functie de anexe si Normative
 4. Verificari
 5. Tuburi protectie functie de anexe
 6. Dimensionare si alegere  Contactoare (TCA)
 7. Dimensionare si alegere TSA supra sarcina  si reglarea lui
 8. Calculul sigurantelor si alegerea lor conf Normativului
 9. Calculul pornirii motorului in varianta  stea / triunghi
 10. Verificare incalzire conductoare in regim permanent .
 11. Dupa ce cursantii vor parcurge ambele parti ale proiectului vor fi familiarizati cu componenta unei instalatii electrice ,modul de executie .Detaliile de proiectare si vor sesiza anomaliile din schemele monofilare si vor putea sustine cu argumente din Normativele in vigoare .
 12. Vor fi familiarizati si cu instalatiile din santier tablouri etanse, etc
 13. Partea de EIMJT

Curs Electrician Bucuresti Producerea curentului electric din surse regenerabile :Panouri Fotovoltaice

Norme ale UE Directiva 2009/28/CE

Sistemul fotovoltaic autonom
1)Transformarea radiatiei solare in energie electrica
2) Celula fotovoltaica descriere si mod functionare
3)Componentele unui Panou Fotovoltaica 12 V/24V/48 V etc
4)Parametrii caracteristici ai unui Panou Fotovoltaic
-Pmax [W]-Voc [V]-Voc [V]-Vmp [V]-Isc [A]-Imp [A]
5)Diferite tipuri de Panouri fotovoltaice studiu de eficienta
6) Calculul necesarului de Energie electrica
7)Modul de conexiune serie paralel a Panourilor FTV
8)Tipuri de acumulatori folositi pentru stocarea energiei ,avantaje/dezavantaje
-Conectarea Acumulatorilor in serie si paralel
9) Controlul gradului/curentului de incarcare ,ce controler alegem :
-MPPT
-PWM
10)Producerea curentului alternativ din cc
Alegerea Inverterului functie de consumatori
-sinusoida pura
-Sinusoida modificata
-sinusoida in trepte
10)Alegerea sectiunii conductoarelor folosite in sist fotovoltaice
11)Dimensionare/realizare circuuitelor de lumina lampi LED
12)Dimensionare/realizare circuitelor de priza
13)Elemente de protectie a circuitelor la scurtcircuit
14)Normative si Anexe
15)Norme de protectia muncii

Curs Electrician Bucuresti : Notiuni elementare de eletricitate si camp electromagnetic si efectele lui

 • Se vor RECAPITULA principalele legi ale curentului continuu si alternativ ,producerea curentului

1) Producerea curentului continuu cu elemente galvanice

2) Rezistenta electrica

3) Variatia rezistentelor electrice functie de temperatura

4) Legile curentului continuu

5) Legile curentului alternativ

7) Definirea P (puterii) ,W (energiei)  cc/ca

8) R.L.C (rezistenta , bobina si condensatorul)  in ca (current alternativ)

9) Pierderi de tensiune pe circuite : Monofazic neinductiv , Monofazic inductive , Trifazic neinductiv , Trifazic inductive

10) Montarea si utilizarea aparatelor de joasa tensiune

 • Diferite tipuri de aparate folosite in cc/ca (current continuu si current alternativ)
11) Verificare aparatelor electrice inainte de montare
12) Dispozitivele de actionare
13) Cimpul magnetic
14) Cimpul electromagnetic si legile lui ,definitii B,I,L
15) Functionarea masinilor de cc
16) Motoare electrice de cc
17) Generatoare de cc
18) Partile componente si rolul lor
18) Curs Electrician Bucuresti .Pornire motoare asincrone trifazice la tensiune monofazica de 220V folosind 2 condensatoare
-Condensator de pornire
-Condensator de lucru
18) Se va face comparatie intre motoare identice dar cu cosfi diferit cursantii sa inteleaga rolul factorului de putere
 • Componentele unei masini electrice de cc curent continuu¬† si particularitati constructive

19) Motoare de ca monofazic si trifazic

 • Mod de functionare
 • Parti constructive si rolul lor

20) Curs Electrician Bucuresti .Motoare de curent alternativ trifazic alimentate in monofazic mod alimentare si calcul condensator pentru alimentare motor trifazic la tensiunea de 230 V

21) Transformatoare

 • Definirea marimilor de intrare si de iesire ,cuplajul magnetic randamentul etc
 • Mod functionare
 • Parti componente
 • Clasificare transformatoare
 • Transformatoare uscate
 • Transformatoare in ulei
 • Autotransformatorul

22) Curs Electrician Bucuresti .Transformatoare in masurarea marimilor electrice ca monofazic si trifazic

 • Transformatorul de current
 • Transformatorul de tensiune
 • Scheme de legatura
 • Modele de transformatoare de masura¬† inclusive cele de exterior tip VTOP

Curs Electrician Bucuresti Masini Electrice

23) Montarea si utilizarea masinilor electrice

 • Motoare asincrone monofazice si trifazice
 • Factorul de putere
 • Definire randament
 • Definire koef Kp
 • Reglajul turatiei
 • Reversibilitatea masinilor asincrone

24) Pornirea motoarelor asincrone functie de puterea absorbita

 • Stea
 • Triunghi
 • Autotransformator
 • Reostat
 • Inverter
 • Este tratata si la Proiect unde sunt 5 motoare asincrone in atelier mecanic
 • 0.7Kw-6 Kw

25) Curs Electrician Bucuresti .Motorul sincron

 • Parti componente
 • Mod pornire

26) Avantaje /dezavantaje masini ELECTRICE cc/ca

 • Reglaj
 • Cuplu
 • Randament
 • Simplitate constructiva

27) Dezasamblarea unui motor asincron in parti componente si rolul lor

 • Cursantii vor invata ordinea etapelor in demontarea unui motor si inlocuirea componentelor defecte si identificarea lor¬† :
 • Puncte de gresaj
 • Lagare (alunecare,rostogolire)
 • Uzura ax
 • Inlocuire rulmenti
 • Reabilitare motor

28) Curs Electrician Bucuresti .Utilizarea instalatiilor de JT(joasa tensiune)  este dezbatuta pe larg la proiect si se va face suplimentar pe toata durata cursului in orele alocate Proiectului

 • Inclusiv instalatii din santier .Diferite scheme electrice ,figurate locuri de priza si locuri de lampa

29) Curs Electrician Bucuresti .Exploatarea aparatelor si instalatiilor electrice de Joasa Tensiune.

 • Intret motoarelor electrice
 • Aparate specifice de verificat termografie cu Fluke Ti30
 • Vizualizarea petelor de caldura
 • Mod folosire aparat Fluke 1587
 • Masurarea rezistentei de izolatie

30) Actiunea factorilor si asigurarea mentenantei functie de : actiunea electrica,mecanica,termica,atmosferica

Se va face referire la tehnologia materialelor folosite in Electrotehnica ,cupru , aluminiu si aliajele lor .Compozitia unui contact electric .

31) Principalele scheme de legare la pamint

Un capitol foarte important ,invatati modul de executie a unei prize naturale de impamantare ,Interesant este sa vedeti , cum se dimensioneaza o priza de impamantare artificiala , cu electrozi din otel zincat

33) Notiuni introductive despre circuite electronice

 • Cursantii vor fi familiarizati cu principalele dispozitive electronice rolul lor si puncte de masura .

34) Aparate de masura si control

 • Are loc familiarizarea cu folosirea aparatelor de masura uzuale :,si tipurile lor constructive
 • Analogice
 • Digitale

35) Extinderea scalei de masura (Tensiune si Intensitate):este explicat rolul :

 • Suntul
 • Rezistenta aditionala

36)   U,I,R (tensiune ,intensitate rezistenta) cu diferite aparate de masura care vor fi intilnite la locurile de munca .

37) Redresoare cu diode semicond

 • Mono alternanta
 • Dubla alternanta
 • Se va vedea pe grafic avantajele redresorului dubla alternanta si ordinea in care conduc cele 4 diode)

38) Rolul condensatorului pentru filtrajul cc(curentului continuu)  pulsatoriu

Se vor discuta condensatoare nepolarizate si condensatoare polarizate .Filtrarea curentului redresat pulsatoriu

39) Realizarea instalatiilor pentru Motoare si masini electrice si parti componente este dezbatuta pe larg la Proiectul individual

Un capitol foarte vast zeci de calcule ale diverselor motoare de curent alternativ ,monofazat ,trifazat .Calcul curent de pornire ,reglaj releu suprasarcina

Curs Electrician Bucuresti Retele Electrice

40)  Clasificarea retelelor electrice

 • Dupa nivelul de tensiune;
 • In functie de destinatia si extinderea geografica;
 • In functie de topologie;
 • In functie de situatia neutrului fata de pamant

41) Structura generala a unui sistem energetic

.Silviu a facut prima lui Eoliana
( Curs Electrician EMJT ,curs Frigotehnist )

42) Retele electrice aeriene de medie tensiune

 • Tipuri de cabluri torsadate
 • Legatura de intindere in aliniament
 • Legatura de sustinere

43) Retele electrice comune de MT (medie tensiune)si JT(joasa tensiune)

44) LEA (linii electrice aeriene)

 • Tipuri de conductoare si detalii constructive
 • Tipuri de stilpi

45) Tipuri de izolatoare folosite la LEA

46) Armaturi si cleme

47) Linii electrice subterane

 • Cabluri folosite
 • Detalii de montaj
 • Adincimi minime obligatorii
 • Jonctionarea lor

48)Repararea defectelor in echipamente si instalatii electrice de medie si joasa tensiune

Clasificare :

 • Lucrarile de reparatii se clasifica in urmatoarele categorii:
 • Revizie tehnica (RT);
 • Reparatii: Reparatii curente I (RC1); Reparatii curente II (RC2); Reparatii capitale (RK)

49) Diferite defectiuni si remedierea lor

50) Studiul normativelor si legislatiei in vigoare

51) Protectia muncii

52) Recapitulare

 • Exercitii si probleme
 • Verificare Proiecte
 • Antrenament pentru examen

Cu Electricienii ma mandresc ,vedeti forumul lor

Am electricieni care lucreaza in germania
.Virgil se ocupa de aparatura medicala ,a lucrat si „pe afara” ( Curs Electrician )

Alta reusita obtinuta de cursanti
.Sebastian a lucrat in Georgia
( Curs electrician ,Curs Frigotehnist )

Au dat cursantii clasa la nemti cu un curs Romanesc .
.Radu Jan in Germania ( Curs Electrician EMJT )
.Alt electrician in Koln ( Curs Electrician EMJT )

Alta poveste de succes marca Adrian .
.Adrian Margarit pe Platforme marine ( Curs Electrician EMJT ,Curs Frigotehnist ,urmeaza acum Postliceala la anul face Sc De Maistrii Electricieni )

Bine sa vedeti povestea lui Marian
.Marian lucreaza in ansanblu rezidential ( Curs Electrician EMJT )

Lucrari de calitate in domeniul rezidential 


.George  face inst electr la vile ( Curs electrician EMJT )

Specialisti in domeniul electric formati in Tara

Peste 500 de specialisti au urmat un curs de electrician studiind .Manualul Electricianului (aut prof ing Olteanu Mircea ) .Datorita seriozitatii noastre si a complexitatii cursului   ,am avut cursanti din toata tara , curs electrician  , Brasov , Ploiesti , Pitesti , Zimnicea , Targoviste , Constanta , Miercurea Ciuc , Alexandria , Cluj , Slatina , Craiova , Roman , Falticeni , Tulcea , Galati , Braila , Calarasi , Fetesti , Oltenita , Urziceni , Slobozia , Piatra Neamt , Tg Mures , Rm Valcea , Vaslui , Suceava , Giurgiu , etc